1 Mayıs 2025 13:49

Düzce'de işçilerden 1 Mayıs yürüyüşü: "Gelir vergisi adil hale gelsin"

Düzce’de 1 Mayıs’ta bir araya gelen işçiler, hayat pahalılığına, taşeron sistemine ve vergide adaletsizliğe karşı ses yükseltti. Türk-İş Temsilcisi Işık, “Geçinemiyoruz, insanca yaşam istiyoruz” dedi.

Düzce'de işçilerden 1 Mayıs yürüyüşü: "Gelir vergisi adil hale gelsin"

Fotoğraf: ANKA

Düzce’de işçiler, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla Düzce Belediyesinin önünde toplanarak Anıtpark Meydanı’na yürüdü. Türk-İş Düzce Temsilcisi Ali Işık, “Hayat pahalılığına ve vergide adaletsizliğe 'hayır' diyeceğiz… Kamusal hakların gasbedilmesine eğitim ve sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesine karşı eşit ve parasız hizmet hakkı istiyoruz” dedi.

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı dolayısıyla Düzce’de işçiler, sendika üyeleri, partililer ve vatandaşlar yürüyüş düzenledi. Düzce Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, Anıtpark Meydanı’nda sona erdi.

Ortak açıklamayı okuyan Türk-İş Düzce Temsilcisi Ali Işık, “İşsizliğe ve taşeron çalışmaya 'dur' diyeceğiz. Yoksulluğa ve kayıt dışılığa karşı güvenceli çalışmayı ve insanca yaşam ücretini savunacağız. Hayat pahalılığına ve vergide adaletsizliğe 'hayır' diyeceğiz… Kamusal hakların gasp edilmesine eğitim ve sağlık hizmetlerinin ticarileştirilmesine karşı eşit ve parasız hizmet hakkı istiyoruz. Temel tüketim maddelerinde dolaylı vergilerin sıfıra indirilmesini istiyoruz. Temel tüketim ürünlerinde vergiler sıfırlanmalı, gelir vergisi dilimleri adil hale getirilmeli. Emekçiler borç batağında, geçinemiyor” diye konuştu.

Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığına dikkat çeken Işık, emekçilerin örgütlenme hakkının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirterek “Sendika anayasal hakkımız. Ancak işveren baskısı ve hukuki engellerle bu hak fiilen kullanılamaz hale getiriliyor” ifadelerini kullandı.

Emeklilerin de insanca yaşam koşullarına ulaşamadığını belirten Işık, 14 bin 500 TL emekli aylığının “açlık sınırının yarısı” olduğuna dikkat çekerek, 2008 öncesi emeklilik sisteminin geri getirilmesi çağrısında bulundu.

Kamuda çalışan işçilere yönelik kemer sıkma politikalarına tepki gösteren Işık,  “Emeğin karşılığını istiyoruz. Grev ve toplu sözleşme hakkımız engellenemez. Yaşasın 1 Mayıs, yaşasın sınıf dayanışması” dedi. (ANKA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Ekmek, barış, adalet ve özgürlük için…
İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs

Ekmek, barış, adalet ve özgürlük için…

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de işçi ve emekçiler 1 Mayıs’ı, iktidarın çok katmanlı saldırıları, derinleşen yoksulluk, baskı ve küresel ölçekte bir savaş tehdidiyle karşılıyor. İşçinin olduğu her yerde alanlara çıkacak olan emekçiler, insanca yaşanacak ücret, barajsız-yasaksız sendika hakkı, siyasi baskıların ve yasakların son bulması ve barış taleplerini haykıracak.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
1 Mayıs 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et